Máte chuť něco ještě upéct? Zkuste Masarykovo oblíbené cukroví!

Masarykovo cukroví
Nejoblíbenější cukroví T. G. Masaryka.
Nikdy nesmělo u Masaryků chybět na vánočním stole.
Suroviny a pracovní postup: 17 dkg lískových oříšků trochu opražíme na plechu, potom promneme, tím se zbaví slupek a pak necháme namočené v horké vodě – asi 30 minut. Poté dáme oschnout. Mezitím si připravíme těsto: smícháme 30 dkg hladké mouky, 20 dkg másla nebo jiného tuku, 10 dkg cukru moučky a 1 žloutek.
Do hotového těsta přidáme oschlé oříšky, dobře rukama prohněteme a utvoříme válečky o průměru asi 5 cm.
Dáme do lednice, nejlépe přes noc a pak válečky nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru.
Poklademe na pečicí papír a dáme do trouby.
Pečeme do růžova a ještě horké obalíme v moučkovém cukru.
Je opravdu výborné :-)

(zdroj: Masarykovo muzeum Rakovník)

Písmo
Abc
Abc
Abc